Menu tygodnia

Poniedziałek 20.01.2025

Zupa pieczarkowa (*1,7,9)

Cordon bleu, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Stek z karkówki zapiekany z serem, ryż biriani z warzywami (*7,10)

Wegetariańskie: Pierogi leniwe okraszone bułką z masłem (*1,3,7)

Wtorek 21.01.2025

Zupa cygańska (*1,7,9)

Gulasz wieprzowy z papryką i warzywami, pyzy drożdżowe (*1,3,6,7,10)

Filet z kurczaka po parysku, ziemniaki pieczone, surówka z marchewki  (*1,3,7)

Wegetariańskie: Rissotto z podgrzybkami na białym winie oprószone parmezanem (*7)

  Środa 22.01.2025

Zupa fasolowa (*9)

Polędwiczki wieprzowe panierowane, ziemniaki pure, kalafior  (1,3,7)

Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem  (*1,7)

Wegetariańskie: Kotlety jajeczne panierowane, ziemniaki pure, kalafior (*1,3,7)

Czwartek 23.01.2025

Barszcz z krokietem z pieczarkami (*1,3,7,9)

Filet z kurczaka w płatkach kukurydzanych, ziemniaki, sałatka pekińska (*1,3,7,10)

Paseczki schabu w sosie pomidorowym z fasolka i boczkiem, kluski półfrancuskie (1,3,6,7)

Wegetariańskie: Makaron spaghetti z sosem neapolitańskim i parmezanem (*1,7)

Piątek 24.01.2025

Zupa szczawiowa z jajkiem (*1,3,7)

Filet z dorsza zapiekany z porami, ziemniaki pure, fasolka  (*1,4,7)

Stek z udka kurczaka grillowany, penne z warzywami, sos chilli-mango (*1,7,10)

Wegetariańskie: Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulą (*1,3,7)

Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie

ZUPA DNIA  10 ZŁ,  DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 25 ZŁ,  ZESTAW: ZUPA  DNIA +  DANIE DNIA LUB  DANIE WEGE. 32 ZŁ

Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl

MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY  PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU

(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)