Menu tygodnia

TIGA BISTRO, UL RYNKOWA 113, PRZEŹMIEROWO

 

MENU TYGODNIA:

Poniedziałek 16.12.2024

 

Krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym (*1,3,7,9)

Roladka z boczniakami i szpinakiem panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Klopsiki szwedzkie w sosie pieczeniowym, ryż, marchewka gotowana (*1,3,7)

Wegetariańskie: Makaron spaghetti z sosem neapolitańskim i parmezanem (*1,7)

 

Wtorek 17.12.2024

 

Zupa chrzanowa (*1,7,9)

Kąski kurczaka w cieście kokosowym z warzywami, sos sweet chilli, ryż (*1,3,7,10,11)

Kotlet schabowy saute z pieczarkami, ziemniaki pure, buraczki (*1,3,7,10)

Wegetariańskie: Kotlet z selera panierowany, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,9,10)

 

  Środa 18.12.2024

 

Zupa meksykańska (*1,9)

Stek z udka kurczaka grillowany, sos czosnkowy, ziemniaki pieczone, sałatka pekińska (*1,7,10)

Paseczki schabu w sosie pomidorowym z fasolką i boczkiem, kluski półfrancuskie (*1,3,7)

Wegetariańskie: Makaron świderki Carbonara z boczniakami i parmezanem (*1,7)

 

Czwartek 19.12.2024

 

Grochówka (*1,7,9)

Wieprzowina 5 smaków z warzywami orientalnymi, ryż basmati, sezam (6,7,11)

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki pure, surówka koperkowa (*1,3,7,10)

Wegetariańskie: Naleśniki z serem i owocami (*1,3,7)

 

Piątek 20.12.2024

 

Zupa cebulowa z grzankami (*1,7,9)

Filet z miruny panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty (*1,3,4,7)

Kawałki kurczaka w sosie śmietankowym, makaron penne, brokuły (*1,7)

Wegetariańskie: Chilli sin carne z ciecierzycą, ryż basmati (*1,6,7)

 

Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie

Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie

ZUPA DNIA  9 ZŁ,  DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 23 ZŁ,  ZESTAW: ZUPA  DNIA +  DANIE DNIA LUB  DANIE WEGE. 29 ZŁ

Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl

MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY  PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU

(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

Poniedziałek 02.12.2024

Kapuśniak z grzybami (*1,7,9)

De volley drobiowy, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza pęczak (*1,3,7,9)

Wegetariańskie: Makaron penne z pieczona dynią hokaido, mascarpone i rozmarynem (*1,3,7)

 

Wtorek 03.12.2024

 

Barszcz biały z jajkiem (*1,7,9)

Klopsiki drobiowe z mozzarellą, sos pomidorowy, ryż, marchewka gotowana (*1,7,10)

Sznycel wieprzowy z jajkiem, ziemniaki pure, brukselka z bułką (*1,3,7)

Wegetariańskie: Placki ziemniaczane z sosem grzybowym, buraczki (*1,6,7,8,11)

 

  Środa 04.12.2024

 

Krem z dyni z nutką curry, grzanki (*9)

Naleśniki po meksykańsku z kurczakiem, kukurydzą, papryką i czerwoną fasolą (*7)

Schab przekładany boczkiem grillowany BBQ, ziemniaki pieczone, sałatka z kiszonych ogórków (*1,3,7)

Wegetariańskie: Camembert panierowany, żurawiną, ziemniaki pieczone, sałata z winegretem (*1,6,7,9,11)

 

Czwartek 05.12.2024

 

Rosół arabski (*1,3,9)

Filet z kurczaka po parysku, ziemniaki pure, surówka z marchewki (1,3,7)

Buritos z wieprzowiną i warzywami, salsa pomidorowa  (*1,3,7)

Wegetariańskie: Kotlety z kalafiora panierowane, ziemniaki pure, surówka z marchewki (*1,3,7)

 

Piątek 06.12.2024

 

Zupa jarzynowa z soczewicą  (*1,3,7,9)

Filet z dorsza panierowany, ziemniaki pure, surówka z kapusty kiszonej (*1,3,4,7)

Shoarma z kurczaka, żółty ryż z warzywami, sos czosnkowy (*7,9,10)

Wegetariańskie: Ratatouille warzywne, makaron farfalle (*1,3,7)

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)