Menu tygodnia
TIGA BISTRO, UL RYNKOWA 113, PRZEŹMIEROWO
MENU TYGODNIA:
Poniedziałek 16.12.2024
Krem z kukurydzy z groszkiem ptysiowym (*1,3,7,9)
Roladka z boczniakami i szpinakiem panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)
Klopsiki szwedzkie w sosie pieczeniowym, ryż, marchewka gotowana (*1,3,7)
Wegetariańskie: Makaron spaghetti z sosem neapolitańskim i parmezanem (*1,7)
Wtorek 17.12.2024
Zupa chrzanowa (*1,7,9)
Kąski kurczaka w cieście kokosowym z warzywami, sos sweet chilli, ryż (*1,3,7,10,11)
Kotlet schabowy saute z pieczarkami, ziemniaki pure, buraczki (*1,3,7,10)
Wegetariańskie: Kotlet z selera panierowany, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,9,10)
Środa 18.12.2024
Zupa meksykańska (*1,9)
Stek z udka kurczaka grillowany, sos czosnkowy, ziemniaki pieczone, sałatka pekińska (*1,7,10)
Paseczki schabu w sosie pomidorowym z fasolką i boczkiem, kluski półfrancuskie (*1,3,7)
Wegetariańskie: Makaron świderki Carbonara z boczniakami i parmezanem (*1,7)
Czwartek 19.12.2024
Grochówka (*1,7,9)
Wieprzowina 5 smaków z warzywami orientalnymi, ryż basmati, sezam (6,7,11)
Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki pure, surówka koperkowa (*1,3,7,10)
Wegetariańskie: Naleśniki z serem i owocami (*1,3,7)
Piątek 20.12.2024
Zupa cebulowa z grzankami (*1,7,9)
Filet z miruny panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty (*1,3,4,7)
Kawałki kurczaka w sosie śmietankowym, makaron penne, brokuły (*1,7)
Wegetariańskie: Chilli sin carne z ciecierzycą, ryż basmati (*1,6,7)
Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie
Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie
ZUPA DNIA 9 ZŁ, DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 23 ZŁ, ZESTAW: ZUPA DNIA + DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 29 ZŁ
Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl
MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU
(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Poniedziałek 02.12.2024
Kapuśniak z grzybami (*1,7,9)
De volley drobiowy, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,10)
Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza pęczak (*1,3,7,9)
Wegetariańskie: Makaron penne z pieczona dynią hokaido, mascarpone i rozmarynem (*1,3,7)
Wtorek 03.12.2024
Barszcz biały z jajkiem (*1,7,9)
Klopsiki drobiowe z mozzarellą, sos pomidorowy, ryż, marchewka gotowana (*1,7,10)
Sznycel wieprzowy z jajkiem, ziemniaki pure, brukselka z bułką (*1,3,7)
Wegetariańskie: Placki ziemniaczane z sosem grzybowym, buraczki (*1,6,7,8,11)
Środa 04.12.2024
Krem z dyni z nutką curry, grzanki (*9)
Naleśniki po meksykańsku z kurczakiem, kukurydzą, papryką i czerwoną fasolą (*7)
Schab przekładany boczkiem grillowany BBQ, ziemniaki pieczone, sałatka z kiszonych ogórków (*1,3,7)
Wegetariańskie: Camembert panierowany, żurawiną, ziemniaki pieczone, sałata z winegretem (*1,6,7,9,11)
Czwartek 05.12.2024
Rosół arabski (*1,3,9)
Filet z kurczaka po parysku, ziemniaki pure, surówka z marchewki (1,3,7)
Buritos z wieprzowiną i warzywami, salsa pomidorowa (*1,3,7)
Wegetariańskie: Kotlety z kalafiora panierowane, ziemniaki pure, surówka z marchewki (*1,3,7)
Piątek 06.12.2024
Zupa jarzynowa z soczewicą (*1,3,7,9)
Filet z dorsza panierowany, ziemniaki pure, surówka z kapusty kiszonej (*1,3,4,7)
Shoarma z kurczaka, żółty ryż z warzywami, sos czosnkowy (*7,9,10)
Wegetariańskie: Ratatouille warzywne, makaron farfalle (*1,3,7)
(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)