Menu tygodnia

TIGA BISTRO, UL RYNKOWA 113, PRZEŹMIEROWO

 

MENU TYGODNIA:

Poniedziałek 21.10.2024

 

Krem z dyni z mlekiem kokosowym i grzankami (*1,3,6,7,8,9)

Roladka z kurczaka z kurkami i serem panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Gulasz wieprzowy z warzywami, kasza gryczana (*1,7,10)

 Wegetariańskie: Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami okraszone cebulą (*1,3,7)

 

Wtorek 22.10.2024

 

Zupa meksykańska (*1,9)

Kotlet mielony wieprzowy z cebulą, ziemniaki pure, buraczki zasmażane (*1,3,7)

Kąski kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i warzywami, ryż (*1)

Wegetariańskie: Kotlet z kalafiora panierowany, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

 

  Środa 23.10.2024

 

Zupa serowa z wędzonym kurczakiem (*1,7,9)

Kotlet schabowy w cieście piwnym, ziemniaki pieczone, sałatka pekińska (1,3,7,10)

Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem (*1,7)

Wegetariańskie: Tofu smażone z sosem terijaki i warzywami orientalnymi, ryż (*1,3,6,9)

 

Czwartek 24.10.2024

 

Zupa fasolowa (*1,7,9)

Sznycel wieprzowy z jajkiem, ziemniaki pure, brukselka z bułką (*1,3,7)

Kurczak w sosie dyniowym z nasionami, makaron penne (*1,3,7)

Wegetariańskie: Racuchy drożdżowe z jabłkami, sos jogurtowy (*1,3,7)

 

Piątek 25.10.2024

 

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (*1,3,7)

Filet z dorsza sute z sosem kaparowym, ziemniaki, bukiet warzyw gotowanych (*1,4,7)

Polędwiczki drobiowe w chrupiącej panierce, ryż z warzywami, sos sweet chilli (*1,7,9)

Wegetariańskie: Makaron farfalle z sosem serowym z brokułami i orzechami (*1,7,8)

 

Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie

Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie

ZUPA DNIA  9 ZŁ,  DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 23 ZŁ,  ZESTAW: ZUPA  DNIA +  DANIE DNIA LUB  DANIE WEGE. 29 ZŁ

Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl

MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY  PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU

(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)