Menu tygodnia

MENU TYGODNIA:

Nowość!!! Polecamy danie dnia wegetariańskie (15zł )

Poniedziałek 12.04.2021

Kapuśniak (*1,7,9)

Filet z kurczaka marynowany w jogurcie z ziołami, ryż z warzywami (*1,7)

Kotlet mielony z cebulką, ziemniaki, buraczki zasmażane (*1,3,7)

Wegetariańskie: Makaron świderki aglio oilo z warzywami i parmezanem (*1,7)

Fit food: Filet z kurczaka z grilla, ryż, warzywa gotowane (*)

Wtorek 13.04.2021

Zupa jarzynowa (*1,7,9)

Schab przeplatany boczkiem grillowany,makaron z warzywami (*1,7)

Gulasz z indyka z warzywami, pyzy (*1,3,6,7,9)

Wegetariańskie: Jajka sadzone, ziemniaki, mizeria (3,7)

Fit food: Wołowina szarpana, warzywa, ryż (*6,9)

Środa 14.04.2021

Rosół z makaronem (*1,3,7,9)

Szaszłyk drobiowy, ryż po turecku (*1,7,10)

Bitki wieprzowe, sos, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego (*1,6,7)

Wegetariańskie: Ryż Curry z warzywami (*9)

Fit food: Filet z kurczaka gotowany w rosole, warzywa, ryż (*)

Czwartek 15.04.2021

Zupa Curry (*1,7,9)

Sakiewki ze schabu, sos, ryż,warzywa gotowane (*1,7)

Pałki z kurczaka z pieca, ziemniaki pieczone, surówka (*1,7,9)

Wegetariańskie: Gołąbki z kaszą i szpinakiem, sos pomidorowy (*1,7,9)

Fit food: Indyk masala, ryż, brokuły gotowane (*1,8)

Piątek 16.04.2021

Krem pieczarkowy (*1,7,9)

Filet z miruny w sosie kaparowym, żółty ryż, fasolka gotowana (*1,4,7)

Pieczeń z karkówki, sos, kopytka, modra kapusta gotowana (*1,3,7)

Wegetariańskie: Racuchy drożdżowe z jabłkami (1,3,7)

Fit food: Filet z okonia pieczony w pergaminie z warzywami, ryż (*4,6)

 

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)