Menu tygodnia

Oferta Wigilii 2022

Zupy:

 

-Barszcz czerwony z uszkami (1p/300ml/10zł)

-Zupa grzybowa z łazankami  (1p/300ml/13zł)

 

Na ciepło:

 

-Karp smażony  (110g/18zl)

-Filet z dorsza duszony z porami i jabłkiem (100g/80g/17zł)

-Ryba po grecku (miruna) (90g/80g/17zł)

-Kokardki z pstrąga w migdałowej panierce (80g/19zł)

-Filet z łososia w sosie limonkowym (90g/100g/24zł)

 

-Pierogi z kapustą i grzybami, okraszone cebulką  (150g-ok 3szt/10zł)

-Krokiety z pieczarkami (1szt/150g/11zł)

-Krokiety z kapustą i grzybami (1szt/150g/11zł)

 

Na zimno:

 

-Śledzie w śmietanie z jabłkami (130g/11zł)

-Śledzie po kaszubsku (130g/11zł)

 

Sałatki:

 

-Sałatka jarzynowa (160g/8zł)

-Sałatka z tuńczyka z ananasem i rodzynkami (160g/10zł)

 

 

Indywidualne zamówienia: Minimalna ilość 2 porcji z jednego rodzaju

Zamówienia do 20 grudnia do godz 13.00. Odbiór 23 grudnia 14.00-16.30

 Dostawa oraz wynajęcie sprzętu lub obsługa na miejscu doliczana jest indywidualnie

Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl

MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU

MENU TYGODNIA:

Poniedziałek 28.11.2022

 

Krem cebulowo-czosnkowy z grzankami  (*1,3,7,9)

Roladka z fileta kurczaka fetą i oliwkami panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Makaron penne carbonara z boczkiem i parmezanem  (*1,3,7)

Wegetariańskie: Kartacze z serem okraszone cebulą, kapusta gotowana  (*1,3,7)

 

Wtorek 29.11.2022

 

Rosół arabski (*1,3,9)

Rumsztyk wieprzowo-wołowy z cebulą, ziemniaki, buraczki (*3,7,10)

Kąski kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i warzywami, ryż (*1,3)

Wegetariańskie: Makaron świderki z pesto rosso i suszonymi pomidorami  (*1,7)

 

  Środa 30.11.2022

 

Zupa grzybowa  (*1,7,9)

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka coleslaw  (*1,3,7,10)

Buritos z wieprzowiną i warzywami, salsa pomidorowa  (*1,6,7)

 Wegetariańskie: Ryż curry z warzywami orientalnymi i sezamem (*6,7,11)

 

Czwartek 01.12.2022

 

Grochówka (*7,9)

Żeberka wieprzowe duszone w kapuście, ziemniaki pieczone (*1,7,9)

Naleśniki po meksykańsku z kurczakiem i warzywami (*1,3,6,7,10)

Wegetariańskie: Kotlet z kalafiora panierowany, ziemniaki z masłem, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

 

Piątek 02.12.2022 

 

Zupa szpinakowa z kluskami  (*1,3,7,9)

Filet z miruny panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty  (*1,3,4,7)

Stek z udka kurczaka grillowany, BBQ, makaron farfalle z warzywami  (*1,6,7,10)

Wegetariańskie: Racuchy drożdżowe z jabłkami, sos waniliowy (*1,3,7)

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)