Menu tygodnia

POLECAMY CHŁODNIK LITEWSKI Z JAJKIEM

400ml- 13zł , 300ml- 10

 

Poniedziałek 25.09.2023

 

Zupa kalafiorowa (*1,7,9)

Cordon bleu, ziemniaki pure, surówka z kapusty (*1,3,7,10) 

Gulasz wieprzowy z papryką i warzywami, pyzy drożdżowe  (*1,6,7)

Wegetariańskie: Tagiatelle z pesto genovese i parmezanem (*1,7)

 

Wtorek 26.09.2023

 

Zupa paprykowa z kiełbasą (*1,9)

Lasagne po bolońsku zapiekana z serem mozarella, beszamel (*1,7)

Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki pieczone, surówka pekińska (*1,7,10)

Wegetariańskie: Kluski śląskie z sosem grzybowym, buraczki (*1,3,7,10)

 

  Środa 27.09.2023

 

Zupa fasolowa (*1,9)

Paseczki schabu z boczkiem i fasolką w pomidorach, kluski półfrancuskie (*1,3,7)

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki pure, kalafior z bułką (*1,3,7)

 Wegetariańskie: Jajka sadzone, ziemniaki pure, mizeria (*3,7)

 

Czwartek 28.09.2023

 

Barszcz ukraiński  (*1,7,9)

Pierogi z mięsem okraszone cebulą, kapusta gotowana  (*1,3,7,10)

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim, ziemniaki, surówka z selera (*1,3,7)

Wegetariańskie: Placki dyniowe z nasionami, kwaśna śmietana  (*1,3,7)

 

Piątek 29.09.2023

 

Krem z cukini z rokpolem (*1,7)

Filet z miruny soute, sos pomidorowy, ryż, bukiet warzyw gotowanych  (*1,4,7)

Klopsiki wołowe szwedzkie, sos pieczeniowo-śmietankowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem (*1,3,7,10) 

Wegetariańskie: Żółty ser panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

 

 

ZUPA DNIA  9 ZŁ,  DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 22 ZŁ,  ZESTAW: ZUPA  DNIA +  DANIE DNIA LUB  DANIE WEGE. 28 ZŁ

Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl

MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY  PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU

(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)