Menu tygodnia

  TIGA BISTRO, UL RYNKOWA 113, PRZEŹMIEROWO

 

Chłodnik litewski 300ml-11zł, 400ml-14zł

 

MENU TYGODNIA:

 

Poniedziałek 15.07.2024

 

Zupa gulaszowa (*1,7,9)

Cordon blue drobiowe, ziemniaki pure, surówka z kapusty  (*1,3,7,10)

Szynka pieczona, sos, kasza pęczak, kapusta modra gotowana  (*1,3,7,9)

Wegetariańskie: Jajka sadzone, ziemniaki w mundurkach, mizeria  (*1,3,7)

 

Wtorek 16.07.2024

 

Zupa szczawiowa z jajkiem  (*1,3,7,9)

Strogonow ze schabu z warzywami, kluski półfrancuskie  (*1,3,7,10)

Polędwiczki drobiowe z grilla, sos, ziemniaki, fasolka z bułką tartą (*1,7)

Wegetariańskie: Naleśniki z serem i owocami sezonowymi polane czekoladą  (*1,6,7,10,11)

 

  Środa 17.07.2024

 

Krupnik na wieprzowinie  (*1,7,9)

Kotlet mielony z cebulką, ziemniaki smażone, ogórek małosolny (1,3,7)

Fajitas z kurczakiem, papryką i kukurydzą, dip guacamole   (*1,3,7,10)

 Wegetariańskie: Zapiekanka makaronowa z cukinią i serem, sos pomidorowy  (*1,3,7,9,10)

 

Czwartek 18.07.2024

 

Zupa sycylijska   (*1,3,7,9)

Chilli con carne wołowe z warzywami, ryż basmati  (*1,6,7)

Kotlet drobiowy siekany z papryką w cieście, młode ziemniaki, sałata z winegretem   (*1,3,7,10)

 Wegetariańskie: Żółty ser panierowany, ziemniaki, sałata z winegretem (*1,7)

 

Piątek 19.07.2024

 

Krem z selera z prażonymi migdałami  (*1,3,7,8,9)

Filet z miruny panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty (*1,3,4,7)

Gulasz z udźca indyka z warzywami, makaron farfalle  (*1,3,7)

 Wegetariańskie: Kotlet jajeczny, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty  (*1,3,6,7,11)

 

ZUPA DNIA  9 ZŁ,  DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 23 ZŁ,  ZESTAW: ZUPA  DNIA +  DANIE DNIA LUB  DANIE WEGE. 29 ZŁ

Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl

MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY  PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU

(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)