Menu tygodnia

Oferta wielkanocna 2023r

 Tiga Bistro Rynkowa 113, Przeźmierowo tel: 501553602, 790793997

Zupa:

min. zamówienie 2 porcje

Żurek z białą kiełbasą -300ml/9zł

Bufet ciepły:

Mięsa do samodzielnego odgrzania:

min. zamówienie 2 porcje (lub około 1 kg golonki)

Szynka wieprzowa pieczona z miodem i goździkami, sos chrzanowy   – 1p/120g +sos/ 15zł

Schab faszerowany morelami pieczony, sos majerankowy  –   1p/120g +sos/ 16zł

Karkówka szpikowana czosnkiem  pieczona z sosem pieczeniowym  -1p/130g netto +sos/ 15zł

Golonka gotowana z sosem chrzanowym  –  1kg/55zł

De volaille z kurczaka 140g/16zł

Kotlet drobiowy po szwajcarsku z szynką i serem 140g/16zł

Dodatki ciepłe:

min. zamówienie 500g

Kopytka  -1kg/26zł

Pyzy  –  3szt/6zł

Buraczki zasmażane z papryką – 1kg/30zł

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem -1kg/35zł

Bufet zimny:

Garmażerka:

min. zamówienie 2 porcje

Pasztet z dziczyzną i orzechami otulony bekonem, żurawina z chrzanem – 80g+30g/ 14zł

Zimne nóżki wieprzowe – 150g/9zł

Schab ze śliwką w galarecie z serkiem chrzanowym i warzywami – 80g/10zł

Galantyna drobiowa z pistacjami w galarecie dekorowana musem cytrynowym i warzywami -80g/10zł

Filet z indyka w maladze z owocami- 80g/10zł

Jajka otulone szynką konserwowa w galarecie -100g/10zł

Sałatki:

min. zamówienie 500g

Klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem 1kg/36zł

Sałatka z kurczaka z ryżem, ananasem, kukurydzą, brzoskwinią i orzeszkami ziemnymi , sos cytrynowo- jogurtowy 1kg/40zł

Przyrządzone przez nas w lokalu.

Biała kiełbasa parzona lub surowa 1kg/55zł

 

Zamówienia przyjmujemy do środy 05 kwietnia 2023 do 14.00. Odbiór osobisty w piątek 07 kwietnia 2023 popołudniu od 15.00- 17.00. Dowóz po uprzednim uzgodnieniu. Możliwość przygotowania garmażerki na naczyniach klienta (brak opłaty za opakowania jednorazowe).

Przyjmujemy tez zamówienia na świąteczne spotkania firmowe z obsługą.

Poniedziałek 27.03.2023

 

Zupa cygańska z parówkami (*1,3,9)

Roladka z kurczaka faszerowana camembertem panierowana, ziemniaki pure , surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Pieczeń wieprzowa po węgiersku, sos, kasza pęczak, buraczki zasmażane (*1,3,6,7)

Wegetariańskie: Makaron tagiatelle z pesto genovesse i parmaezanem  (*1,7)

 

Wtorek 28.03.2023

 

Grochówka (*1,7,9)

Medalion z indyka z boczkiem grillowany, makaron z warzywami (*1,3,7)

Gulasz wieprzowy z warzywami, pyzy drożdżowe    (*1,3,6,7)

Wegetariańskie: Kotlet z soczewicy i komosy ryżowej panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7)

 

  Środa 29.03.2023

 

Kwaśnica na wieprzowinie (*1,9)

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka wiosenna z rzodkiewką  (*1,3,7)

Cevabcici wieprzowe, sos czosnkowy, kuskus z warzywami (*1,3,6,7,11)

 Wegetariańskie: Pad thai z tofu i warzywami, makaron ryżowy (*1,3,4,6,7,10,11)

 

Czwartek 30.03.2023

 

Barszcz biały z jajkiem (*1,3,7)

Szynka wieprzowa gotowana, sos chrzanowy, ziemniaki, marchewka gotowana (*1,7)

Kąski kurczaka w cieście w sosie sweet chilli z warzywami, ryż (*1,3)

Wegetariańskie: Krokiety z kapusta i grzybami, sos koperkowy (*1,3,7)

 

Piątek 31.03.2023

 

Zupa pomidorowa z makaronem (*1,7)

Filet z dorsza zapiekany porami, ryz, zielona fasolka (*1,4,7)

Żeberka wieprzowe BBQ, ziemniaki pieczone, sałatka pekińska (*1,6,7,10)

Wegetariańskie: Pęczotto z podgrzybakami i parmezanem (*1,7)

 

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)