Menu tygodnia
TIGA BISTRO, UL RYNKOWA 113, PRZEŹMIEROWO
MENU TYGODNIA:
Poniedziałek 14.10.2024
Zupa cygańska (*1,7,8,9)
Roladka z kurczaka z porami i boczkiem panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym, kasza pęczak, marchewka gotowana (*1,7)
Wegetariańskie: Kartacze z serem okraszone cebulą, kapusta gotowana (*1,3,7)
Wtorek 15.10.2024
Barszcz z uszkami (*1,3,9)
Wątróbka drobiowa w sosie musztardowym, ziemniaki, buraczki (*1,7,10)
Schabowy soute z sosem pieczarkowym, ryż, bukiet warzyw gotowanych (*1,7)
Wegetariańskie: Naleśniki z serem i malinami (*1,3,7)
Środa 16.10.2024
Zupa chrzanowa (*1,7,9)
Cepeliny ziemniaczane z mięsem okraszone cebulą, kapusta gotowana (1,3,7,10)
Kotlet specjal drobiowy panierowany z ananasem, ziemniaki, surówka z selera (*1,3,7)
Wegetariańskie: Ser camembert panierowany, żurawina, ósemki ziemniaczane, sałata z winegretem (*1,3,7,10)
Czwartek 17.10.2024
Rosół makaronem (*1,3,7,9)
Leczo z kiełbasą, pyzy drożdżowe (*1,3,7)
Kotlet z siekanego kurczaka z papryką, ziemniaki pieczone, sałatka z ogórka kiszonego (*1,3,7)
Wegetariańskie: Knedle ziemniaczane ze śliwkami okraszone bakaliami , kwaśna śmietana (*1,3,7)
Piątek 18.10.2024
Zupa grzybowa (*1,7)
Filet z miruny panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty (*1,3,4,7)
Strogonow ze schabu z warzywami, kluski półfrancuskie (*1,3,7,9,10)
Wegetariańskie: Jajka sadzone na szpinaku, ziemniaki pure (*1,3,7)
Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie
Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie
ZUPA DNIA 9 ZŁ, DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 23 ZŁ, ZESTAW: ZUPA DNIA + DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 29 ZŁ
Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl
MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU
(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)