Menu tygodnia
Menu tygodnia:
Zmiana cen dań!!
Opłata za opakowania na wynos 0,5 zł zupa , 1zł danie
Poniedziałek 15.04.2024
Zupa kalafiorowa (*1,7,9)
De volaille , ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty (*1,3,7,10)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym, kasza pęczak, modra kapusta gotowana (*1,3,7)
Wegetariańskie: Jajka sadzone, ziemniakiz koperkiem, mizeria (*1,3,7)
Wtorek 16.04.2024
Rosół z makaronem (*1,3,7,9)
Pyzy drożdżowe z sosem myśliwskim z kiełbasa jałowcową i warzywami (*1,3,7,10)
Filet z kurczaka zapiekany z ananasem i serem, ziemniaki pure, surówka a marchewki (*1,7)
Wegetariańskie: Makaron ryżowy zasmażany z curry i warzywami orientalnymi (*1,6,7,11)
Środa 17.04.2024
Zupa fasolowa (*1,7,9)
Kotlet mielony z zasmażaną cebulą, ziemniaki pure, buraczki (*1,3,7,10)
Shoarma z kurczaka, żółty ryż, surówka z kapusty, sos czosnkowy (*1,7,11)
Wegetariańskie: Pyry pieczone z gzikiem, sałata z winegretem (*7,10)
Czwartek 18.04.2024
Zupa cygańska (*1,7,9)
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, surówka coleslaw (*1,3,7,10)
Pierogi z mięsem okraszone skwarkami i cebulą, kapusta gotowana (*1,3,6,7,10)
Wegetariańskie: Strogonow z boczniakami, kluski półfrancuskie (*1,3,6,7)
Piątek 19.04.2024
Zupa szpinakowa z lanymi kluskami (*1,3,7)
Kawałki łososia z sosie cytrynowym z bakłażanem i warzywami, placki ziemniaczane (*1,3,4,7)
Stek z karkówki zapiekany z serem, ziemniaki pieczone, sałatka z ogórka kiszonego (*7,10)
Wegetariańskie: Lasagne po bolońsku z soczewicą zapiekana z mozzarellą, sos beszamelowy (*1,7)
ZUPA DNIA 9 ZŁ, DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 23 ZŁ, ZESTAW: ZUPA DNIA + DANIE DNIA LUB DANIE WEGE. 29 ZŁ
Telefon do zamówień: 61 8 24 78 76 lub 501 553 602, e-mail: tiga@tigabistro.pl
MOŻLIWOŚĆ PŁATNOŚCI KARTĄ ZA OBIADY PO UPRZEDNIM ZGŁOSZENIU
(*) ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)