Menu tygodnia
Oferta wielkanocna 2023r
Tiga Bistro Rynkowa 113, Przeźmierowo tel: 501553602, 790793997
Zupa:
min. zamówienie 2 porcje
Żurek z białą kiełbasą -300ml/9zł
Bufet ciepły:
Mięsa do samodzielnego odgrzania:
min. zamówienie 2 porcje (lub około 1 kg golonki)
Szynka wieprzowa pieczona z miodem i goździkami, sos chrzanowy – 1p/120g +sos/ 15zł
Schab faszerowany morelami pieczony, sos majerankowy – 1p/120g +sos/ 16zł
Karkówka szpikowana czosnkiem pieczona z sosem pieczeniowym -1p/130g netto +sos/ 15zł
Golonka gotowana z sosem chrzanowym – 1kg/55zł
De volaille z kurczaka 140g/16zł
Kotlet drobiowy po szwajcarsku z szynką i serem 140g/16zł
Dodatki ciepłe:
min. zamówienie 500g
Kopytka -1kg/26zł
Pyzy – 3szt/6zł
Buraczki zasmażane z papryką – 1kg/30zł
Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem -1kg/35zł
Bufet zimny:
Garmażerka:
min. zamówienie 2 porcje
Pasztet z dziczyzną i orzechami otulony bekonem, żurawina z chrzanem – 80g+30g/ 14zł
Zimne nóżki wieprzowe – 150g/9zł
Schab ze śliwką w galarecie z serkiem chrzanowym i warzywami – 80g/10zł
Galantyna drobiowa z pistacjami w galarecie dekorowana musem cytrynowym i warzywami -80g/10zł
Filet z indyka w maladze z owocami- 80g/10zł
Jajka otulone szynką konserwowa w galarecie -100g/10zł
Sałatki:
min. zamówienie 500g
Klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem 1kg/36zł
Sałatka z kurczaka z ryżem, ananasem, kukurydzą, brzoskwinią i orzeszkami ziemnymi , sos cytrynowo- jogurtowy 1kg/40zł
Przyrządzone przez nas w lokalu.
Biała kiełbasa parzona lub surowa 1kg/55zł
Zamówienia przyjmujemy do środy 05 kwietnia 2023 do 14.00. Odbiór osobisty w piątek 07 kwietnia 2023 popołudniu od 15.00- 17.00. Dowóz po uprzednim uzgodnieniu. Możliwość przygotowania garmażerki na naczyniach klienta (brak opłaty za opakowania jednorazowe).
Przyjmujemy tez zamówienia na świąteczne spotkania firmowe z obsługą.
Poniedziałek 27.03.2023
Zupa cygańska z parówkami (*1,3,9)
Roladka z kurczaka faszerowana camembertem panierowana, ziemniaki pure , surówka z kapusty (*1,3,7,10)
Pieczeń wieprzowa po węgiersku, sos, kasza pęczak, buraczki zasmażane (*1,3,6,7)
Wegetariańskie: Makaron tagiatelle z pesto genovesse i parmaezanem (*1,7)
Wtorek 28.03.2023
Grochówka (*1,7,9)
Medalion z indyka z boczkiem grillowany, makaron z warzywami (*1,3,7)
Gulasz wieprzowy z warzywami, pyzy drożdżowe (*1,3,6,7)
Wegetariańskie: Kotlet z soczewicy i komosy ryżowej panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7)
Środa 29.03.2023
Kwaśnica na wieprzowinie (*1,9)
Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka wiosenna z rzodkiewką (*1,3,7)
Cevabcici wieprzowe, sos czosnkowy, kuskus z warzywami (*1,3,6,7,11)
Wegetariańskie: Pad thai z tofu i warzywami, makaron ryżowy (*1,3,4,6,7,10,11)
Czwartek 30.03.2023
Barszcz biały z jajkiem (*1,3,7)
Szynka wieprzowa gotowana, sos chrzanowy, ziemniaki, marchewka gotowana (*1,7)
Kąski kurczaka w cieście w sosie sweet chilli z warzywami, ryż (*1,3)
Wegetariańskie: Krokiety z kapusta i grzybami, sos koperkowy (*1,3,7)
Piątek 31.03.2023
Zupa pomidorowa z makaronem (*1,7)
Filet z dorsza zapiekany porami, ryz, zielona fasolka (*1,4,7)
Żeberka wieprzowe BBQ, ziemniaki pieczone, sałatka pekińska (*1,6,7,10)
Wegetariańskie: Pęczotto z podgrzybakami i parmezanem (*1,7)
(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)