Menu tygodnia

 

 

Poniedziałek 08.12.2025

Zupa kalafiorowa (*1,7,9)

Cordon Bleu drobiowy panierowany , ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)

Zraz wieprzowy, sos, kasza gryczana, buraczki zasmażane (*1,7,10)

Wegetariańskie: Tagliatelle z pesto genovesse i parmezanem (*1,7,8)

Wtorek 09.12.2025

Rosół drobiowy z makaronem (*1,3,9)

Filet z kurczaka zapiek. z pomidorami i kaparami, ziemniaki pieczone, sur. porowa(*1,7,10)

Chilli con carne wołowe z czerwona fasolą i papryką, ryz basmati (*1,6)

Wegetariańskie: Camembert panierowany, ziemniaki pieczone, surówka porowa (*1,3,7,10)

Środa 10.12.2025

Zupa meksykańska (*1,7,9)

Potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z groszkiem (*1,7)

Kotlet wieprzowy mielony z cebulą, ziemniaki, buraczki (*1,3,7,10)

Wegetariańskie: Ziemniaki gotowane, gzik ze szczypiorkiem, sałata z winegretem (*7,10)

Czwartek 11.12.2025

Żurek (*1,9)

Kotlet schabowy w cieście piwnym, ziemniaki pure, ogórek kiszony (*1,3,7)

Kurczak curry zasmażany z ryżem i warzywami orientalnymi, sezam (*6,11)

Wegetariańskie: Makaron penne z sosem serowym i brokułami (*1,3,7)

Piątek 12.12.2025

Zupa grzybowa z makaronem (*1,7,9)

Filet brotola soute, sos koperkowy, ziemniaki, bukiet warzyw gotowanych (*1,4,7)

Gulasz z udźca indyka z warzywami i papryką, pyzy drożdżowe (1,3,6,7)

Wegetariańskie: Jajka sadzone na szpinaku, ziemniaki (1,3,7)

Oferta Wigilii 2025

Zupy:

-Barszcz czerwony z uszkami (1p/300ml/13zł)

-Zupa grzybowa z łazankami (1p/300ml/16zł)

Na ciepło:

Karp smażony (110g/24zl)

-Filet z dorsza duszony z porami i jabłkiem (100g/80g/22zł)

-Ryba po grecku (miruna) (90g/80g/23zł)

-Filet z łososia w sosie limonkowym (90g/100g/33zł)

-Pierogi z kapustą i grzybami, okraszone cebulką (180g-ok 3szt/13zł)

-Krokiety z pieczarkami (1szt/150g/13zł)

-Krokiety z kapustą i grzybami (1szt/150g/14zł)

Na zimno:

-Śledzie w śmietanie z jabłkami (150g/13zł)

-Śledzie po kaszubsku (150g/13zł)

Sałatki:

-Sałatka jarzynowa (160g/8zł)

-Sałatka z tuńczyka z ananasem i rodzynkami (160g/12zł)

(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)