Menu tygodnia
Poniedziałek 01.12.2025
Krem z dyni z grzankami (*1,3,7,9)
Roladka z kurczaka z pieczarkami panierowana , ziemniaki, surówka z kapusty (*1,3,7,10)
Bitki wieprzowe w sosie, kasza gryczana, buraczki zasmażane (*1,3,7)
Wegetariańskie: Placki ziemniaczane z sosem grzybowym, buraczki (*1,3,7,10)
Wtorek 02.12.2025
Zupa chrzanowa z szynką (*)
Medalion z indyka grillowany, BBQ, ziemniaki pieczone, sałatka pekińska (*1,3,7)
Polędwiczka wieprzowa soute, sos zielonym pieprzem, ryż, bukiet warzyw got. (*1,3,7,10)
Wegetariańskie: Kotlety jajeczne panierowane, ziemniaki pure, sałatka pekińska (*7,10)
Środa 03.12.2025
Krupnik na wieprzowinie (*1,9)
Klopsiki wieprzowe w sosie cygańskim, kasza pęczak, modra kapusta (*1,7)
Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą, ziemniaki, buraczki (*1,7,10)
Wegetariańskie: Racuchy drożdżowe ze śliwkami, sos waniliowy (*1,3,7)
Czwartek 04.12.2025
Barszcz z pasztecikiem (*1,9)
Cepeliny ziemniaczane z mięsem okraszone skwarkami, kapusta got, śmietana (*1,3,7)
Filet z kurczaka po parysku, ziemniaki pure, surówka z marchewki (*1,7,10)
Wegetariańskie: Quiche z brokułami i oliwkami, salsa pomidorowa(*1,3,7)
Piątek 05.12.2025
Zupa pomidorowa z makaronem (*1,7,9)
Filet miruny panierowany, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty (*1,4,7)
Pol. drobiowa w chrupiącej panierce, kuskus z warzywami, sos sweet chilli (1,3,6,7)
Wegetariańskie: Warzywa (cukinia, brokuł, marchewka) z tempurze, ryż, sos terijaki (1,3,7)
Oferta Wigilii 2025
Zupy:
-Barszcz czerwony z uszkami (1p/300ml/13zł)
-Zupa grzybowa z łazankami (1p/300ml/16zł)
Na ciepło:
–Karp smażony (110g/24zl)
-Filet z dorsza duszony z porami i jabłkiem (100g/80g/22zł)
-Ryba po grecku (miruna) (90g/80g/23zł)
-Filet z łososia w sosie limonkowym (90g/100g/33zł)
-Pierogi z kapustą i grzybami, okraszone cebulką (180g-ok 3szt/13zł)
-Krokiety z pieczarkami (1szt/150g/13zł)
-Krokiety z kapustą i grzybami (1szt/150g/14zł)
Na zimno:
-Śledzie w śmietanie z jabłkami (150g/13zł)
-Śledzie po kaszubsku (150g/13zł)
Sałatki:
-Sałatka jarzynowa (160g/8zł)
-Sałatka z tuńczyka z ananasem i rodzynkami (160g/12zł)
(*)ZAŁĄCZNIK – SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE
LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe,
a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę (1);
b) maltodekstryn na bazie pszenicy (1);
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych,
w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu,
naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego
pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans
regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch),
orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub
orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych
do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą
zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r.
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)